Healing With The Masters - besplatna online predavanja svjetskih majstora

utorak, 8. siječnja 2008.

Osjećajem zahvalnosti protiv stresa i općeg beda

Teško je biti pod stresom ili biti u bedu kad u sebi razvijemo osjećaj zahvalnosti.

Iskopala sam na svom kompu meditaciju na temu zahvalnosti (nažalost ne znam tko je autor pa vam je ne mogu preporučiti) i u posljednje je vrijeme prije doručka i kave uz meditaciju Doreen Virtue „Jutarnje čišćenje čakri“ slušam svaki dan. Nakon toga se redovito osjećam dobro i optimistično, čak mi ni ova zagrebačka magla ne kvari raspoloženje.

Zato svima toplo preporučam da ujutro prije ustajanja i navečer u krevetu prije spavanja, naprave inventar dana, oproste sebi gafove, zlobne i zavidne misli, tračeve, a drugima njihove male i velike grijehe. Pritom opraštanje ne znači da je u redu to što su nam napravili.

Ono ima svrhu otpuštanja otrova koji se uslijed dugotrajnog zamjeranja ili ne- opraštanja taloži u našem sustavu. „Ne oprostiti je isto kao i popiti otrov i očekivati da onaj koji vas je povrijedio od njega strada“ kako bi rekao moj prijatelj Darko "rekao je neki učevni čovjek".Ili možda učevna žena...kažem ja.

U našem je osobnom interesu, u interesu našeg zdravlja da prije spavanja sve to otpustimo lagano udišući i izdišući (što ionako stalno radimo). Dakle nije neki poseban napor a spavat ćemo mirnije i probuditi se odmorniji.

A onda prizovimo sjećanje na sve dobre momente, stvari, ljudi i susrete i dovedimo se u stanje zahvalnosti. Garantirano dobar osjećaj.

Zahvaljujmo, ali iskreno, za sve što nam padne na pamet: krevet u kojem spavamo, vodu s kojom se peremo i koja nam gasi žeđ (moja omiljena stvar), auto koji nas vozi, posao koji imamo, tijelo koje nas služi, obitelj, kolege i prijatelje koji su nam dragi i život nam čine bogatijim. Novac s kojim si ponekad možemo kupiti zvrčku ili dvije.

Kada nabrojimo sve čega se sjetimo proširili smo si energetsko polje i otvorili si vrata. Ako ste upoznati s Abrahamovim učenjem, govorim o vratima na koje nam dolaze sve narudžbe i želje, samo ih treba držati otvorenima. Vrata su uvijek otvorena kad smo u dobroj vibri npr. vibri radosti, zahvalnosti ili ljubavi.

I onda svemu navedenom dodajmo i nekoliko prstohvata EFT-a. Npr. ovako:

Na KT :Kucamo po KT-u pa nabrajamo lijepo taksativno sve ono za što smo zahvalni; nakon toga kucamo po svim točkama i nabrajamo to sve što smo spomenuli; pa tako nekoliko puta. Mašti pustimo na volju.

Sve ovo navedeno oni tehnički potkovaniji mogu snimiti na mp3 i preslušavati kad god ih je volja.

Kraj recepta


EFT DVD kolekcija

Nema komentara: