Healing With The Masters - besplatna online predavanja svjetskih majstora

subota, 31. srpnja 2010.

Može li mi od EFT-a biti gore?


Poštovana, molim Vas za mišljenje, savjet. 

Imam 28 godina i osjećam se grozno, umorno, depresivno, nezadovoljno, psihički loše. Nekad sam bila vesela i sretna osoba, sada sam panična i moj se cijeli dan svodi na analiziranje kako se osjećam.

I kako više razmišljam o tome osjećam se još gore. Što više nastojim ne razmišljat o tome, sve više razmišljam. Nakon traganja kako da si pomognem na "prirodan" način, pronašla sam stranice EFT-a, proučila ga i pokušala ga primijeniti.

No nakon nekoliko pokušaja osjetila sam laganu vrtoglavicu, paniku, osjećaj kao da mi je još gore. Uzela sam tabletu za spavanje, malo se smirila i zaspala.

Sada sam opet u panici. Može li mi nakon toga zaista biti gore?
Je li to pozitivna reakcija i dokaz da je EFT zaista učinkovita metoda?

Što se događa?

Hvala Vam unaprijed,

Očajna

EFT je izuzetno učinkovita metoda, no ne vjerujte meni na riječ, već ako već niste, prošetajte po Internetu, progooglajte EFT i pročitajte slučajeve ljudi koji o svojim iskustvima s tom tehnikom pišu.

Što se vama dešava teško mi je na osnovu informacija koje šaljete reći; no u energetskim terapijama zna doći do privremenog pogoršanja prije nego li se situacija poboljša. Razlog tome su nagomilani energetski blokovi kroz koje se sustav probija kada neku od tih tehnika počnete primjenjivati.

Trajno vam gore ne može biti; no može biti da ste zatalasali svoje emocije a da niste dovršili posao. Zato nemojte odustati već nastavite s primjenom EFT-a a ne budete li mogli sami obratite se nekom EFT praktičaru.

Ja osobno nisam nikada čula da je EFT nekome naštetio, niti sam se s tim u svojoj praksi susrela. Može se dogoditi da nema efekta ali i za to postoje razlozi.

A sada evo i nekoliko prijedloga za rad:

Prvo skinite si EFT priručnik sa www.emofree.com – a. Ako ne govorite engleski pošaljite mi mail pa ću vam ja poslati skraćeni protokol na hrvatskom.

A onda krenite ovako:

Pokušajte se sjetiti kada ste se iz vesele osobe i sretne osobe pretvorili u osobu koja se bori s panikom. Koji događaj je tome prethodio? Mali ili velik, nije važno jer mi često niti nismo svjesni učinka koji događaji na nas imaju.

Ako ste ga locirali, pogledajte koji osjećaji su vezani za njega, nabrojite ih i upitajte se kojeg su intenziteta ti osjećaji. Procijenite od 0 do 10.

Napravite od njega kratki film i dajte mu naslov ( film ne smije biti predugačak).
Npr. Svađa u kuhinji, Nesreća na autocesti; Kad me mama zaboravila u dućanu itd.

I onda krenite ovako:

Kucajte 3 puta po karate točki dok govorite naglas:

Iako se pri pomisli na „umetnite naslov filma“ osjećam ….( samo jedan po jedan od osjećaja koji vam se javljaju prorađujte), ja duboko i potpuno volim i prihvaćam sebe ili podržavam sebe.

Onda kucajte po točkama izgovarajući skraćenu verziju:

Npr: strah, strah, strah ( dok svaku točku stimulirate cca. 7 puta)

Na kraju ponovno procijenite intenzitet osjećaja (SUD), zapišite pa krenite ponovno sve dok on ne dođe do 0.

Od srca vam želim vam da ponovno postanete sretna i vesela osoba.


Marina

Nema komentara: