petak, 23. veljače 2007.

Kako vam EFT može pomoći da se lakše nosite s emocijama, da smanjite razinu stresa i riješite fizičke tegobe


EFT ili u slobodnom prijevodu Tehnika emocionalne slobode novo je otkriće koje je tisućama ljudi donijelo olakšanje od boli, emocionalnih probleme i bolesti. Ukratko to je verzija akupunkture u kojoj se ne koriste igle već se točke meridijana na tijelu stimuliraju kucanjem prstom.

Protokol po kojem se radi vrlo je jednostavan i uvijek nam dostupan, pa se može primijeniti bilo gdje i bilo kada.

Premisa po kojoj se EFT rukovodi je da uzrok svih negativnih emocija proizlazi iz prekida normalnog protoka energije u tijelu. Budući su bol i bolesti usko povezane s našim emocijama možemo reći da su naše nerazriješene negativne emocije njihov najčešći uzrok . EFT ne maskira simptome već se njime uklanjaju uzroci koji su do njih doveli.

Ovaj pristup počiva na saznanjima istočnjačkih otkrića koja su nam dostupna već 5.000 godina, te na saznanjima Alberta Einsteina koji je još 1920. tvrdio da se sve pa i naša tijela sastoji od energije. Zapadnjačke konvencionalne metode liječenja ova saznanja i danas ignoriraju stoga EFT često djeluje kada ne djeluje ništa drugo.

Otac ove tehnike je Gary Craig, američki inženjer koji je kao mladi sportaš shvatio da njegove misli kreiraju njegovu realnost. Garyevom metodom se koriste brojni liječnici, psihijatri i psiholozi koji su u EFT-u prepoznali metodu iscjeljivanja 21. stoljeća.

A sada na čas prestanite čitati i prisjetite se kako vaše tijelo reagira na svakodnevne uznemiravajuće situacije. Šef vam je više naredio nego li vas zamolio da ostanete na poslu dulje nego li ste namjeravali, a vas čeka još gomila obveza. Je li vas zaboljela glava ili vam se stisnuo želudac? Teško ga je odbiti a svaki atom vašeg tijela se buni.

Danas imate ispit i već odmah nakon buđenja počinjete osjećati tremor u čitavom tijelu, na momente se ne možete prisjetiti ni svog imena a kamoli gradiva koje ste danima štrebali, a potreba za mokrenjem tolika je da bi taj dan najradije čarobnim štapićem ukinuli sve fizičke funkcije tog tipa.

Naše emocije i naše misli kreiraju našu realnost a ona se najbrže manifestira na fizičkoj razini.

EFT će vam pomoći :

  • da često u vrlo kratkom roku učinite goleme pomake u terapijskom procesu, bilo da ste terapeut ili primjenjujete protokol na sebi samom
  • da očistite emocionalne nakupine što će dovesti i do smanjenja i nestajanja fizičkih tegoba, pa vam tako vid može postati jasniji a reakcija na svakodnevni stres se smanjiti.
  • da umanjite strah od prezentacija, poboljšate sportske rezultate, uklonite glavobolju i smirite malu djecu pred spavanje.
  • da izuzetno uspješno riješite emocionalne tegobe kao što su strahovi i traume, depresija, tuga i potisnut bijes.

Za više informacija o EFT-u posjetite http://www.emofree.com/a/?2831/1 na kojem možete skinuti besplatan priručnik na engleskom jeziku kao i na nekim drugim jezicima te pogledati kratak film o EFT-u.


EFT nije nadomjestak za tradicionalnu medicinu.

© Sva prava pridržana

Nema komentara: