nedjelja, 3. svibnja 2009.

Postizanje koherencije srca: vježba

Prvo pročitajte post Usklađivanje srca


A nakon toga napravite vježbu za postizanje koherencije srca i uma, radite je često.


Da bismo se fizički povezali sa srcem, stavljamo na njega jednu ili obje ruke i nekoliko minuta se koncentriramo na disanje. Zatim zatvorenih očiju prizovemo iz sjećanja sliku od koje se topimo od miline i od koje nam se otvara srčana čakra.


To može biti pomisao na dijete, kućnog ljubimca, partnera, boravak u prirodi, na neki događaj... Držimo tu sliku kao vizualizaciju i pratimo reakcije tijela. Vrlo brzo ćemo osjetiti promjene na fizičkoj razini; vjerojatno ćemo duboko s olakšanjem udahnuti, ramena će nam se opustiti, pluća osloboditi, kralježnica izravnati.


Ja to ponavljam nekoliko puta dnevno, čak na kompu imam instaliran gong koji me podsjeća da se spustim u srce i prizovem svoju sliku. Kad sam postigla stanje koherencije, šaljem tu energiju svima onima za koje mislim da im je potrebna; pritom se i sama osjećam smireno i opušteno.


Na portalu Inicijative globalne koherencije srca možete skinuti i besplatne webinare (seminare održane na webu) u kojima njihovi stručnjaci podrobno objašnjavaju sam fenomen, kao i priručnik s vježbama protiv stresa za ova promjenjiva vremena.


A sada pogledajte video:


Global Coherence Initiative


Nema komentara: