petak, 6. svibnja 2011.

Dozvolite podsvijesti da završi rečenicu




Najčešći razlog zbog kojeg klijenti ne kucaju između coachinga i najčešća pitanja koja mi upućujete se odnose na taj problem. 

Kažu da ne znaju koje riječi da koriste ili da je kucanje sa mnom puno jednostavnije i lakše, drugačije, a kada kucaju sami da se osjećaju zaglavljeno i ne znaju kako dalje.

Evo kako se to može jednostavno riješiti samo ako dozvolimo svojoj podsvijesti da završi rečenicu koju smo započeli ( ovo je mala posudba iz tehnike koja se zove ZPoint ali se lijepo može kombinirati s EFT-em).

Razlozi tih nedoumica mogu biti brojni, od pomanjkanja samopouzdanja, do straha da se ne pogriješi ili neznanja kakao da se problemu pristupi. Nekada nam je teško izgovarati rečenice koje zvuče čudno i odvaljeno.

Ljudi kojima je teško povjerovati da su vrijedni ljubavi teško će biti izgovarati „Zaslužujem ljubav, sreću i blagostanje“ jer veći dio njih to ne vjeruje. Takve im izjave mogu stvarati nelagodu a nerijetko dovedu i do suza. Isto im je tako teško objasniti zašto se tako osjećaju.

Tome se može doskočiti ovako:

Kucajte na ovakve izjave:
Ne zaslužujem da mi bude bolje jer…
Ne zaslužujem ozdraviti ili iscijeliti ako to znači da
Ne znam kako ozdraviti jer
Ako ozdravim zaglaviti ću …
Ne želim ozdraviti jer…
Ne vjerujem da zaslužujem sreću jer…
Ne vjerujem da zaslužujem uspjeh jer…
Ne vjerujem da zaslužujem ljubav jer….


Dakle ove rečenice nemojte završavati vi, nemojte mozgati i pokušavati se prisjetiti zašto. Dozvolite da ostanu nezavršene a vaša će podsvijest obaviti posao.

Nema komentara: