Healing With The Masters - besplatna online predavanja svjetskih majstora

srijeda, 9. veljače 2011.

Pažljivi prvo prema sebi

fotka sa planted at home
Zar ne bi život bio lakši kad bismo bili ljubazni i nježni prema sebi? Ne bi li ujedno bili i brižljiviji i otvoreniji prema drugima?

Nažalost često u radu s klijentima susrećem ljude koji su zanemarili svoje granice, zaboravili prioritete, jednom riječju zaboravili na svoje potrebe. Posvetili su se partneru, djeci, roditeljima a sebe potpuno zanemarili.

Ono što se nakon takvog zanemarivanja najčešće dešava je da počnu pucati po šavovima što nekima uzrokuje psihičke a drugima fizičke tegobe. Pa dragi moji razmislite je li to put kojim želite nastaviti?

Kako brinuti o sebi kada je to odraz sebičnosti?

Koliko nas nikad ne nauči kako brinuti o sebi? Strah od onog što drugi misle, želja da budemo voljeni i prihvaćeni, kao i neugodan osjećaj da nismo dovoljno dobri, tjeraju nas da prema sebi postupamo kako nikad ne bismo postupili prema drugima.

Koliko ste puta susjedi rekli da je glupa k'o noć? Vjerojatno nikad. To je nepristojno. A sami sebi?

Grdimo se zato što ne činimo dovoljno. Prisiljavamo se na rad i nakon što smo već posve iscrpljeni, samo da bi 'još nešto obavili'. Radije trpimo neljubazne primjedbe nego što na glas kažemo što mislimo i riskiramo da se netko drugi osjeća loše. Poričemo vlastite osjećaje, iako sve u nama vrišti: "Sad je fakat dosta!"

Je li ljubav prema sebi samo New Age floskula?

Sjećate li se kad ste zadnji put bili dobri prema sebi? Satima se igrali na svježem zraku, uživajući u suncu i druženju s prijateljima?

Malo odrijemali ili otišli u krevet prije no što su vam se baterije potpuno ispraznile? Naučili s drugima dijeliti posao, bilo kod kuće ili u uredu?

Izbjegli situaciju da vas boli želudac (i da si govorite kako ste glupi bili) tako što se sami zaustavite prije no što se prejedete?

Redovno se počastili odlaskom u kino ili izlaskom s prijateljima? Napravili stanku kad ste frustrirani, ljuti ili nestrpljivi, kako bi mogli sjesti i bistre glave razmisliti o onome što vas muči?

Niste bili grubi prema sebi nakon što ste shvatili da ste pogriješili? Bili uplašeni ili usamljeni, ali ipak sami sebi rekli da će sve biti u redu?

Sretna zajednica sastoji se od sretnih pojedinaca

Zar ne bi život bio lakši kad bi bili dobri prema samima sebi? Ne bi li tako lakše bili pažljivi i prema drugima? Evo izazova. Pokušajte do idućeg ponedjeljka sami sebe uhvatiti u situacijama kad ne postupate dobro prema sebi i učinite nešto sasvim suprotno.

Matematika je jednostavna - sretna zajednica sastoji se od sretnih pojedinaca.

Vježba tjedna: ovaj tjedan brinite o sebi, baš svaki dan. Javite kako je bilo i što ste radili.

Svi vi koji govorite engleski provjerite postove na blogu  najkasnije za dva dana kako biste saznali informacije o najvećem EFT događaju - 3. EFT Summitu na kojem kroz 10 dana 20 EFT stručnjaka drži prvorazredna predavanja koja možete besplatno slušati online tijekom 24 sata nakon završetka svakog od njih.

Ukoliko poželite komplet predavanja zauvijek posjedovati možete ih kupiti u obliku CD-a ili MP3 downloada. O tome kako i gdje više sutra ili prekosutra.

A za tjedan dana čitajte o  Tri jednostavna načina da si ugodim

Nema komentara: