Healing With The Masters - besplatna online predavanja svjetskih majstora

petak, 6. veljače 2009.

Usklađivanje srca

Koherentnim srčanim ritmom, pokazuju znanstvena istraživanja, možemo utjecati na okruženje. I sebi samima, u nekoliko sekundi, možemo vratiti mir, vraćajući se srcu i prizivajući sliku koja u njemu izaziva toplinu.

Upala sam neki dan bratu nepozvana na večeru i dok je šogorica dovršavala špagete, razvila se priča o članku u Jutarnjem listu koji je govorio o golemom zagađenju uzrokovanom Internetom. Obje smo članak pročitale, ja doduše djelomice, ali smo ostale zatečene.

Veli ona: "Pa kak bumo onda izbjegli zagađivanje?" Malo sam se zamislila jer me ta informacija prilično šokirala. Ja, naime bez Interneta ne mogu, ali sam se onda sjetila projekta američkog HeartMath Instituta.

Budući da se sve temelji na energiji, ono što osjećamo emitiramo dalje. Kada velik broj ljudi odašilje energiju iste kvalitete, u ovom slučaju, generiranu u srcu prema unaprijed dogovorenom cilju, nezamislive stvari postaju moguće.

Istraživanja su već pokazala da se na taj način može utjecati na Zemljin elektromagnetski omotač, dakle na klimu, prirodne nepogode, kao i na nasilje koja pogađa određene dijelove kugle. Znanstvenici HeartMath Instituta u Koloradu pokrenuli su znanstveni projekt pod nazivom Inicijativa globalne koherencije srca. Stotine senzora postavljaju se diljem svijeta. Prema njima će, na poziv Instituta, sudionici projekta slati koherentnu energiju srca. Znanstvenici će podatke analizirati. A učlaniti se, i sudjelovati u ovom projektu, mogu svi.

No, pitanje je što je to koherenta energija srca?
Kada srce kuca uravnoteženim i mirnim ritmom, to nazivamo koherencijom srca. Kada osoba postigne koherenciju, istovremeno se sinkroniziraju moždani ritam, organi i žlijezde, sve se vraća u stanje harmonije. Seksi, ne? Stres u sekundi doslovno nestaje, a biokemijska slika organizma se mijenja, naravno na bolje.

Namjerom takvu energiju, koherentnu energiju srca, možemo poslati svakome; bolesnom prijatelju, uznemirenom djetetu, nabrijanom kolegi... Doslovce bilo kome ili bilo gdje. Ovih dana stanovnicima Gaze možda ćemo tako najviše pomoći.

Sljedeći post: Vježba za postizanje koherencije srca

Via positiva

Nema komentara: