Healing With The Masters - besplatna online predavanja svjetskih majstora

petak, 8. lipnja 2012.

Ne znam reći ne

Crtež: Marina Katarina Grgić
Tako često se osjećam preplavljena obavezama da mi se čini da ću eksplodirati. Na poslu mi samo donose poslove i daju nove zadatke a ja sve prihvaćam i na kraju pucam po šavovima. Sve bi htjela napraviti na vrijeme a onda me počne hvatati panika i očaj. Kako da to riješim?

Oxana

Prvo napravite nekoliko rudni EFT-a prema skraćenom  protoklu (on vam je polazna točka, vi ga prilagodite svojim potrebama).Ako ga nemate zatražite ga ovdje  Kad se emocije smire razmislite biste li mogli jednostavno reći NE?

Nije ugodno pogotovo kad su ljudi navikli da prihvaćate sve što vam donesu. No zapitajte se što vas navodi da prihvaćate toliko puno stvari odjednom? Je li moguće da tuđe potrebe stavljate ispred svojih? Zapitajte se koje beneficije od toga imate? Možda izbjegavate konfrontaciju, gradite image osobe koja je uvijek spremna udovoljiti i napraviti posao, osjećate se korisnom?

Predlažem vam da pokušate sljedeće: Ako još niste upoznati s EFT-em, pročitajte uvodne članke o toj tehnici na ovom blogu. A ako jeste prvo procijenite svoj SUD, zapišite ga i krenite:

Karate točka:
Iako pucam po šavovima od tolikog posla a ne znam kako da odbijem sve što mi donose, ja duboko i potpuno volim i prihvaćam sebe i sve svoje osjećaje.

Iako mi je teško reći ne, bojim se posljedica i sukoba, ja imam pravo poštovati svoje potrebe i svoj ritam rada

Iako se bojim da ću se nekom zamjeriti ako odbijem dodatne poslove, ja ……


Obrva/nos: Pucam po šavovima

Kraj obrve: Ne mogu sve stići ali to nije nikoga briga

Ispod oka: Teško mi je odbiti, bojim se sukoba

Ispod nosa:
Ne stignem sve napraviti a ipak prihvaćam sve što mi daju

Brada: Bojim se sukoba, bojim se posljedica ako odbijem

Ključna kost: Osjećam se potpuno bespomoćno, osjećam kao da nemam izbora

Ispod ruke: Na rubu sam snaga, ne mogu više obavljati toliko posla

Vrh glave: Imam pravo reći ne, pa nisam je jedina u ovom uredu

Prestanite kuckati, duboko udahnite i popijte vode. Procijenite intenzitet i ako niste došli do nule nastavite još nekoliko rundi ali ne zaboravite početi sa:

Karate točka: Iako još uvijek pucam po šavovima/sam još jako uznemirena/se još uvijek bojim promijeniti ponašanje/se bojim da će me otpustiti...


1 komentar:

Christine Eubanks kaže...

I'm and EFT enthusiast, can you recommend a good reference? I found this site (http://eft.mercola.com/) is this a good site? Thanks!