utorak, 11. studenoga 2008.

Obama - epohalni pomak na razini svijesti

YES WE CAN!

Ovo nije politički blog no bez obzira koliko se mi ograđivali od politike ona je svakodnevni dio naših malih i velikih života.

Iako je SAD preko bare, izbor koji su napravili stanovnici te velike svjetske sile odrazit će se i na nas male Hrvate, na ovaj ili onaj način.

U posljednjih tjedan dana duboko sam bila dirnuta činjenicom da je američki narod prepoznao poruku jedinstva, suradnje i mira koju im je njihov novo izabrani predsjednik ponudio.

Jasno je da je ona prilagođena i "prispodobljena" da bi imala što veći učinak i u konačnici donijela pobjedu; za što je navodno najzaslužniji Davide Axelrod Obamin spin doktor. But nevertheless...

Kritična je masa za razliku od politike straha, rata i zastrašivanja odabrala politiku mira, jedinstva i harmonije ali i kao što piše danas Jergović "najvećeg manjinca za svog novog predsjednika".

Nemam pojma kako će se Obama nositi sa svime što ga kao predsjednika čeka ali ono što je ovdje epohalno za čitavu ljudsku rasu je promjena koja se zbila na razini svijesti američkog naroda a uzročno posljedičnim efektom i na razini svekolikog ljudskog roda.

Gledajući vijesti desilo (desiti se nije čisto hrvatski glagol veli Branka, moja kolegica lektorica, ali je on glagol iz mog vokabulara, pa neka ga) mi se da brišem suze od razdraganosti i molim sve pozitivne sile da čuvaju i njega i njegovu obitelj od zastranjivanja ili bilo kakvih drugih nezgoda.

Nadam se da će ova promjena dovesti do lančane reakcije kako na globalnoj tako i na regionalnoj razini.

Michelle Obama: Be Not Afraid

Surogatno kucanje i kucanje za buduće događaje

EFT se može raditi i surogatno (što znači da mi ustvrđujemo da predstavljamo osobu za koju to radimo) a i za budućnost pa bismo se svi kao u svojevrsnoj molitvi za novog predsjednika mogli priključiti npr, ovako:

Iako sam preuzeo vruć krumpir i neće mi biti lako, ja volim i podržavam sebe, a podržava me i većina mojih sunarodnjaka.

Iako su problemi veliki i složeni, ja biram uvijek odabrati najbolje rješenje za sveukupno čovječanstvo i uvijek se pouzdati u svoju intuiciju.

Iako mi neće biti lako ja biram ostati dosljedan sebi i svoju dužnost obavljati na najbolji mogući naći.

Pa po svim točkama ključne riječi.

Naravno ovo je samo jedan primjer koji jednostavno možemo prilagoditi sebi i nekoj svojoj situaciji. Kod suragatnog kucanja je važno naglasiti da manipulacija ne funkiconira; ne možete kucati za djecu da bi ih natjerali da se ponašaju onako kako vama odgovara, ili za muža da se digne s kauča i pomogne vam oko kućnih poslova.